Vrije vogelpad

Project in wording

Het ‘Vrije vogelpad’ is een project in wording. Vanaf half juli 2020 zal er een serie ‘vogel-figuren’ op meerpalen te zien zijn langs de IJsseldijk in Welsum (nabij het Welsumerveld). Het pad is vrij toegankelijk en loopt onderaan de dijk langs een weiland. Het is onderdeel van ’t Welsums kippeneindje’, een wandelroute van totaal 7 km, zie:  www.touristinfo-olst-wijhe.nl

Coronatijd

Het idee van het ‘Vrije vogelpad’ is van Anneke Mensink, beeldend kunstenaar in Welsum en is ontstaan in Coronatijd.

Na de intelligente lockdown van de afgelopen maanden verlangen we weer naar vrijheid en stappen we op de fiets of maken een wandeling in de natuur. De vogel-figuren verwijzen naar het verlangen om vrij te zijn. Ze zijn  o.a. gemaakt van kunsthars en vogelveren die veelal zijn gevonden in de uiterwaarden en langs de IJssel. 

Verlangen naar vrijheid

Het verlangen naar vrijheid loopt als een rode draad door het leven van de kunstenaar. De titels van haar beelden zijn ongetwijfeld herkenbaar en nodigen uit tot reflectie op de bijzondere tijd waarin beperkte vrijheid het ‘nieuwe normaal’ zal worden. Misschien moeten we de term ‘vrijheid’ wel opnieuw uitvinden.

De kunstenaar daagt je uit om het pad te volgen en je te realiseren hoe waardevol je vrijheid is.

Meer informatie is te vinden op: https://annekemensink.wordpress.com/